Υποστηρίζεται έως και 5 αρχεία, κάθε μέγεθος 10M. Εντάξει
Shenzhen Senyan Circuit Co., Ltd. 86-755-26644463 sales06@senyanpcb.com
Νέα Λάβετε προσφορά
Αρχική Σελίδα - Νέα - Πώς να ελέγξει την ποιότητα των πινάκων κυκλωμάτων PCB

Πώς να ελέγξει την ποιότητα των πινάκων κυκλωμάτων PCB

September 22, 2022

   Την εργασία ποιοτικού ελέγχου των πινάκων κυκλωμάτων PCB στοχεύουν κυρίως στην αποτελεσματική διαχείριση του σχεδίου, της διαδικασίας επεξεργασίας και επιθεώρησης των τυπωμένων πινάκων, καθώς επίσης και της εργασίας ελέγχου και μέτρησης.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Πώς να ελέγξει την ποιότητα των πινάκων κυκλωμάτων PCB  0

1. Ποιοτικός έλεγχος στο στάδιο σχεδίου
Η εργασία ποιοτικού ελέγχου στο στάδιο σχεδίου περιλαμβάνει κυρίως το ακόλουθο περιεχόμενο.
(1) το πρόσωπο υπεύθυνο για το πρόγραμμα πρέπει να αναθεωρήσει τα έγγραφα σχεδίου του τυπωμένου πίνακα κυκλωμάτων και να εκτελέσει τις σχετικές διαδικασίες έγκρισης για να εξασφαλίσει ότι τα έγγραφα σχεδίου είναι νομικά και αποτελεσματικά. Ο τυπωμένος πίνακας κυκλωμάτων που γίνεται σύμφωνα με το παρόν έγγραφο μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις λειτουργίας και απόδοσης του εξοπλισμού, διαφορετικά θα είναι απόβλητα του εγγράφου ανεξάρτητα από το πόσο αγαθό που το σχέδιο είναι.


(2) οι τυποποιητές διευθύνουν την κανονιστική αναθεώρηση του σχεδίου των σημείων δοκιμής, των δομικών μορφών, των εξωτερικών διαστάσεων, του τυπωμένου σχεδιαγράμματος γραμμών, των μαξιλαριών, των διαγώνιος-τρυπών, των χαρακτήρων, κ.λπ. του τυπωμένου πίνακα κυκλωμάτων για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα δοκιμής και την προδιαγραφή του τυπωμένου πίνακα κυκλωμάτων που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των σχετικών εθνικών προτύπων, των εθνικών στρατιωτικών προτύπων και των βιομηχανικά τυποποιημένων όσο το δυνατόν περισσότερο.


(3) ο υπεύθυνος προγράμματος και ο βιοτέχνης πρέπει να ελέγξουν τις απαιτήσεις διαδικασίας για την παραγωγή του τυπωμένου πίνακα κυκλωμάτων για να εξασφαλίσουν το manufacturability του τυπωμένου πίνακα κυκλωμάτων. Εάν οι απαιτήσεις διαδικασίας είναι απλές, μπορούν να απαριθμηθούν άμεσα στα σχέδια σχεδίου, και εάν το περιεχόμενο είναι μεγάλο, μπορούν να γραφτούν χωριστά. Εάν οι απαιτήσεις διαδικασίας είναι απλές ή σύνθετες, οι απαιτήσεις διαδικασίας επεξεργασίας πρέπει ακριβώς, σαφώς και με συνοχή να υποδειχθούν. Οι ελεγχόμενες απαιτήσεις διαδικασίας πρέπει να είναι σε θέση να συναντήσουν το επίπεδο διαδικασίας παραγωγής εκείνη τη στιγμή, να είναι οικονομικές, οικονομικώς αποδοτικές, και να διευκολύνουν την ανάπτυξη της επόμενης συνέλευσης, της διόρθωσης, της επιθεώρησης και άλλων διαδικασιών.


2. Ποιοτικός έλεγχος του σταδίου επεξεργασίας πινάκων κυκλωμάτων PCB
Η εργασία ποιοτικού ελέγχου στο στάδιο επεξεργασίας πινάκων κυκλωμάτων περιλαμβάνει κυρίως το ακόλουθο περιεχόμενο.
(1) το ποιοτικό τμήμα και το αγοράζοντας τμήμα διευθύνουν την επιτόπιες επιθεώρηση και την πιστοποίηση των προσόντων και της ικανότητας παραγωγής των κατασκευαστών πινάκων κυκλωμάτων PCB να εξασφαλίσουν ότι οι κατασκευαστές πινάκων κυκλωμάτων PCB έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις παραγωγής.


(2) ο σχεδιαστής πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδια που χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστή PCB. Επειδή το σχέδιο του τυπωμένου πίνακα δεν είναι συχνά μια επιτυχία, πρέπει να αναθεωρηθεί αρκετές φορές. Οι κατασκευαστές πινάκων κυκλωμάτων PCB θα έχουν τις πολλαπλάσιες εκδόσεις των σχεδίων επεξεργασίας, έτσι είναι απαραίτητο να επανεγκριθούν τα τελικά σχέδια επεξεργασίας για να εξασφαλίσει ότι οι επεξεργασμένοι τυπωμένοι πίνακες καλύπτουν τις απαιτήσεις της τελικής έκδοσης.

 

(3) εστίαση στις βασικές διαδικασίες στην παραγωγή των τυπωμένων πινάκων κυκλωμάτων. Η ποιότητά της ασκεί μεγάλη επίδραση στην απόδοση και την αξιοπιστία του τυπωμένου πίνακα, και ο ποιοτικός έλεγχος πρέπει να ενισχυθεί. Εποπτεύστε και αναθεωρήστε τις βασικές διαδικασίες διαδικασίας που διατυπώνονται από τον κατασκευαστή, όπως η χαρακτική, η επιμετάλλωση τρυπών, κ.λπ., ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τυπωμένα γραμμές και τα μαξιλάρια είναι χωρίς σαλιάσματα, χάσματα, και ατέλειες γεφυρών, και τα vias είναι χωρίς κονδύλους και κενά. Η «ελασματοποίηση» των πολυστρωματικών τυπωμένων πινάκων πρέπει επίσης να εστιάσει στον ποιοτικό έλεγχο για να εξασφαλίσει το πάχος, τη συνδέοντας δύναμη και την ακρίβεια προσδιορισμού θέσης των τυπωμένων πινάκων. Οι υψηλής συχνότητας πίνακες και microstrip οι πίνακες απαιτούν συνήθως τη χρυσή επένδυση, και οι ειδικές οδηγίες επεξεργασίας χρυσός-επίστρωσης πρέπει να διατυπωθούν για να εξασφαλίσουν το πάχος και την αγνότητα του επιστρώματος.


3. Ποιοτικός έλεγχος στο στάδιο επιθεώρησης
Η εργασία ποιοτικού ελέγχου στο στάδιο επιθεώρησης είναι να ελεγχθεί και να μετρηθεί ο τυπωμένος πίνακας αυστηρά σύμφωνα με τη βάση επιθεώρησης, μέσω της οπτικής επιθεώρησης ή χρησιμοποίηση της ειδικής σχεδίασης και των οργάνων, και να διατηρηθούν τα αρχεία. Εάν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις, οι ειδικοί κανόνες επιθεώρησης αποδοχής πρέπει να διατυπωθούν.